Over CAYBOO


   

De naam CAYBOO is een samenstelling van het Vietnamese woord Cây tre en het Engelse woord Bamboo. Beide woorden betekenen bamboe. Maar Cayboo betekent meer. Het staat ook voor twee vrouwen, Marga en Ilona, oud studiegenoten en leeftijdsgenoten. Beiden zijn werkzaam geweest in de sociale sector.  Vriendinnen sinds een jaar of 35.

Beiden zijn we gefascineerd geraakt door alle mogelijkheden die bamboe biedt en hebben daardoor een passie voor bamboe ontwikkeld. We willen ook  staan voor eerlijke handel en respect. Gaan er vanuit dat dat wat je geeft ook bepaalt wat je terug ontvangt. Cayboo gelooft erin dat er door bamboe een andere wereld kan ontstaan, duurzamer, groener, mooier voor ons allemaal.  

We maken daarom ook een aantal bewuste keuzes...  door bijvoorbeeld te bankieren bij de Triodosbank en ook in papiergebruik. Zo hergebruikt Cayboo indien mogelijk  dozen en ander verpakkingsmateriaal. 

Cayboo is gestart in maart 2012 en heeft al verschillende publicaties gehad o.a. in de Libelle, de Kinderen, Linda, AD, National Geographic, Max  en de Margriet.  
In november 2016 heeft Cayboo de stap gezet om ook een fysieke winkel te openen in Sittard.

Cayboo vindt het ook belangrijk dat we bijdragen aan een betere wereld.
Voorspoed en geluk moet je kunnen delen, dan heeft het echt betekenis.  Daarom steunt  Cayboo  (en ook dochterbedrijf TiMeBoo) de stichting JAVEA,  JOINT ACTIVITIES between Europe and Nepal to improve Village Life and Environment in the Area of Thokarpa. Dit is een verspreide leefgemeenschap van ongeveer 15.000 hill people, in het midden-oostelijk deel van Nepal. Tot voor kort was er nergens toegang tot schoondrinkwater, noch basale medische zorg of onderwijs.

JAVEA bouwt aan een medisch centrum, zorgt voor opvang van meisjes en vrouwen en besteedt aandacht aan voorlichting over zwangerschap en verzorging van kinderen. Er zijn kleding en voedselprogramma's voor jonge kinderen, gehandicapten en ouderen.

© 2011 - 2017 Cayboo, DE webwinkel voor bamboe textiel, design en (t)huis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel