Over CAYBOO


   

De naam CAYBOO is een samenstelling van het Vietnamese woord Cây tre en het Engelse woord Bamboo.
Beide woorden betekenen bamboe.  En dat zegt wat ons betreft alles. 

Cayboo is in maart 2012 gestart met een webshop in bamboe producten, want bamboe is onze passie. Door de jaren heen zijn we steeds meer gefascineerd geraakt door alle mogelijkheden die deze snelgroeiende grondstof biedt. En net als bamboe is ook Cayboo gegroeid. In 2014 volgt de webshop met bamboe horloges onder het eigen merk TiMEBOO. Inmiddels liggen deze horloges in een 30-tal winkels in Nederland en ons omringende landen als Duitsland, UK, Oostenrijk en Zwitserland en zelfs in het Discovery center in Dubai.  Omdat er behoefte aan bleek om de bamboe producten ook te voelen, passen, ervaren, heeft Cayboo in november 2016 de stap gezet om een fysieke winkel te openen in Sittard. En wat zijn we oprecht blij met alle complimenten die we daarover krijgen. 

Inmiddels is Cayboo niet opopgemerkt gebleven en zijn er verschillende publicaties geweest o.a. in de Libelle, de Kinderen, Linda, AD, National Geographic, Trouw, Max  en de Margriet. De positieve klantbeoordelingen die we doorgaans krijgen zijn voor ons een stimulans , klanttevredenheid en klantvriendelijkheid staan hoog in ons vaandel.

Cayboo is bamboe, maar Cayboo betekent meer. Het staat ook voor twee vrouwen, Marga en Ilona, oud studiegenoten en leeftijdsgenoten. Beiden werkzaam geweest in de sociale sector en al vriendinnen sinds een jaar of 35. Weliswaar ondernemer geworden omdat dit volop mogelijkheden biedt, maar ook sociaal gebleven omdat we het belangrijk vinden dat we bijdragen aan een betere wereld. Groener, duurzamer en mooier voor ons en vooral ook voor onze kinderen en kleinkinderen.  Kiezen voor bamboe is kiezen voor een groen product, maar ook in onze bedrijfsvoering maken we bewuste keuzes.

We staan voor eerlijke handel en respect. Gaan er vanuit dat wat je geeft ook bepaalt wat je terug ontvangt.  We bankieren bij de Triodosbank. In verpakkingsmateriaal maken we bewuste keuzes. Onze tape is zonder plastic, ons bolletjesfolie is biologisch afbreekbaar. En vind je een keer 'n noppenfolie die niet afbreekbaar is, dan is dat omdat we de folie van onze leveranciers hergebruiken. Dit doen we indien mogelijk ook zoveel mogelijk met dozen en ander verpakkingsmateriaal.  

Voorspoed en geluk moet je kunnen delen, dan heeft het echt betekenis.  Daarom steunt  Cayboo  (en ook dochterbedrijf TiMEBOO) de stichting JAVEA,  JOINT ACTIVITIES between Europe and Nepal to improve Village Life and Environment in the Area of Thokarpa. Dit is een verspreide leefgemeenschap van ongeveer 15.000 hill people, in het midden-oostelijk deel van Nepal. Tot voor kort was er nergens toegang tot schoon drinkwater, noch basale medische zorg of onderwijs. JAVEA bouwt aan een medisch centrum, zorgt voor opvang van meisjes en vrouwen en besteedt aandacht aan voorlichting over zwangerschap en verzorging van kinderen. Er zijn kleding en voedselprogramma's voor jonge kinderen, gehandicapten en ouderen.  We dragen hier graag aan bij.

Cayboo is bamboe in heel veel facetten, Cayboo is vriendschap, Cayboo is bewust kiezen, Cayboo is delen. 
En Cayboo is groeiend. Dankzij alle klanten die ons al hebben weten te vinden en bamboe een warm hart toedragen. Dank daarvoor !

Een hartelijk welkom aan eenieder die ook bamboe ambassadeur wil worden. 

 

Marga & Ilona

 

Bekijk hier de video in het kader van de nominatie voor de Brilliant Business award 2018 in de categorie Parel

 

 

© 2011 - 2018 Cayboo, DE webwinkel voor bamboe textiel, design en (t)huis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel